Honing en Gember tegen verkoudheid en of zere keel!

Al eeuwenlang wordt zowel honing als gember gebruikt in de wereld. Beide natuurproducten zijn erg gezond. Lees hier verder voor een oeroud recept. Dit recept maakt gebruikt van een combinatie van honing en gember, en zorgt voor een extra gezonde boost!

Gember en honing staan beide al eeuwen lang bekend om hun gezonde eigenschappen. Want honing is gezond, maar gember ook!

De kracht van honing samen met gember

Gember en honing hebben beide krachtige, gezonde eigenschappen.  Ga je honing en gember met elkaar mengen, dan versterken ze elkaar waardoor je een heel waardevol mengseltje krijgt.

Hoe meng je gember met honing?

Er zijn verschillende manieren hoe je de gember met honing kunt mengen. Je kunt dit doen door een drank te maken van gember en honing. Je kunt ook zelf honing-gembersnoepjes maken. Hieronder een beschrijving hoe je honinggember drank en de honing-gembersnoepjes maakt.

Honinggember drank

Om honinggember drank te maken heb je nodig: een pan, verse gember en honing.

Bereiding

Breng ongeveer 6 kopjes water aan de kook. Voeg zodra het water kookt, 4 plakken verse gember toe. Zet meteen het vuur laag en laat alles 10 minuutjes sudderen. Laat daarna het water met de gemberplakjes afkoelen totdat het warm is (tot ongeveer 40˚C). Voeg dan 3 eetlepels honing toe. De gemberplakjes mag je uit de drank halen, maar je kunt ze ook laten zitten (niet opeten!).

Honing-gembersnoepjes

Zelf honing-gembersnoepjes maken is erg eenvoudig. Wat je nodig hebt is: een pan, gember, honing, suiker en water.

Honing Gember snoepjes tegen verkoudheid en of zere keel

Bereiding

Schil de gember en snijd hem in dunne plakken. Kook de plakjes gember ongeveer 1,5 uur in water. Laat de gemberplakjes daarna even uitlekken en gooi het kookvocht weg. Weeg de gemberplakjes en doe ze weer terug in de pan. Voeg dan een klein laagje water toe. Voeg daarna zoveel honing toe als dat je gember hebt. Laat alles al roerend koken totdat de gember er glazig uitziet. Haal daarna de gember weer uit de pan en laat ze even uitlekken. Leg vervolgens de honing-gemperplakjes op bakpapier en strooi er wat suiker overheen. Laat de snoepjes een nachtje uitharden en de snoepjes zijn klaar.