Honing en Kaneel

Heb je ooit gehoord van de combinatie van honing en kaneel? De combinatie tussen de 2 krachtige producten van de natuur is meer dan alleen lekker!

Honing en kaneel worden beide decennia gebruikt voor hun gezonde krachten. Honing is gezond, maar kaneel ook! En wat denk je wat er gebeurt als je ze met elkaar combineert? Lees verder en ontdek wat honing samen met kaneel voor je kan betekenen.

Waarom de combinatie van honing en kaneel

Zowel honing als kaneel hebben elk apart van elkaar bijzondere eigenschappen. De etherische olie uit kaneel is een grote leverancier van antioxidanten en dan met name polyfenolen. Deze stoffen heeft je lichaam nodig om gezond te blijven. Potje met kaneelstokjesHoning heeft als speciale eigenschap dat het enzymen bevat die waterstofperoxide aanmaken. Waterstofperoxide is een verbinding tussen waterstof en zuurstof. Deze verbinding werkt als een ontsmettingsmiddel.

Als je beide stoffen met elkaar combineert heb je van allebei de meest krachtige  stoffen! Er zijn een aantal eigenschappen die honing en kaneel allebei hebben. Honing en kaneel versterken elkaar en vullen elkaar aan.

Gebruik honing met kaneel

Een honing raatEen mix van honing en kaneel verlicht een aantal ongemakken. Lees hieronder waarvoor een mengseltje van honing en kaneel goed is.

Insectenbeten

Lastige, jeukende insectenbeten stoppen met jeuken als je er een mengsel van honing en kaneelpoeder op smeert.

Puistjes

Maak een pasta van kaneelpoeder en honing. Smeer deze pasta over de puistjes net voor het slapengaan. De volgende dag kan je de pasta weer van je gezicht afwassen. Herhaal dit elke avond tot de puistjes weg zijn.

Slechte adem

Natuurlijk is een goede mondhygiëne ontzettend belangrijk om een slechte adem te voorkomen. Maar heb je een keer iets gegeten of gedronken waardoor je niet zo fris ruikt? Doe dan wat kaneelpoeder en honing in een glas water. Gorgel een paar minuten met dit drankje en je slechte adem is weg!

Onderhoud je lichaam met honing en kaneel

Het liefst willen we natuurlijk nooit ziek worden. Om zo min mogelijk ziek te worden, is het belangrijk om je immuunsysteem sterk en gezond te houden. Je immuunsysteem blijft gezond wanneer je een gezonde levensstijl hebt.

Een mengsel van kaneelpoeder en honing past prima bij een gezonde levensstijl. Probeer deze gezonde stoffen vaker in je voedingspatroon toe te passen en blijf op deze manier gezond! Honing met kaneel is bijvoorbeeld heerlijk als beleg op brood of in de thee!
Een gezonde springende vrouw