Hulp bij het kiezen van honing

Heb je moeite bij het kiezen van honing? Laat ons je dan helpen bij het maken van de juiste honingkeuze!

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten honing. Elke honing heeft zijn eigen smaak, kleur en mate van vloeibaarheid. Als je voor een rek met honing staat, is het niet vreemd als dat je even doet duizelen. Je ziet al die mooie potjes met daarin de heerlijk zoete stroop. Welke pak je nou? Hoe meer keuze er is, hoe moeilijker het lijkt om een honingsoort te kiezen. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer?

Hulpvragen bij het kiezen van de juiste honing

Wil je graag wat hulp bij het kiezen van een honingsmaak die bij jou past? Dan kunnen onderstaande 6 vragen je wellicht helpen! Klik hiervoor op onderstaande linkjes:

1. Heb je nog nooit honing gegeten?
2. Gebruik je honing voor een enkele keer?
3. Zoek je een lekkere honing voor kinderen?
4. Houd je van afwisseling?
5. Heb je last van een verkoudheidje of vastzittend slijm?
6. Ben je op zoek naar honing voor in je EHBO kit?

1. Heb je nog nooit honing gegeten?

Als je nog nooit eerder honing gegeten hebt, is een neutrale honing heel geschikt voor jou. Een neutrale honing is de bloemenhoning. Deze honing is heerlijk zoet en past eigenlijk overal bij. Bloemenhoning is in zowel vloeibare als crèmeachtige vorm beschikbaar.

2. Gebruik je honing voor een enkele keer?

Vloeibare honing versuikerd na verloop van tijd. Op zich is dit niet erg, want honing heeft een heel lange houdbaarheid, maar het kan er wat onsmakelijk uitzien. Als je wel eens honing gebruikt, maar niet vaak, dan is acacia- of bloemenhoning (zie hierboven) iets voor jou. Bij deze soorten honing duurt het over het algemeen erg lang voordat het gaat versuikeren.

3. Zoek je een lekkere honing voor kinderen?

Kinderen mogen vanaf het eerste jaar honing eten. Over het algemeen houden kinderen erg veel van zoet. Veel kinderen vinden daarom de karamelachtige klaverhoning het lekkerst.

4. Houd je van afwisseling?

Als je een echte honingliefhebber bent en van afwisseling houdt, dan is de lavendelhoning, kastanjehoning of heidehoning iets voor jou. Alle 3 de honingsoorten zijn lekker zoet, maar hebben een extra smaakje.

5. Heb je last van een verkoudheidje of vastzittend slijm?

Honing in de thee is een algemeen bekende remedie tegen een verkoudheidje. Hoewel elke honing hier geschikt voor is, is voor de tijmhoning of eucalyptushoning geschikt. Tijm- en eucalyptushoning verhelpen ook gelijk het vastzittende slijm in de keel en longen.

6. Honing voor in je EHBO kit?

Een klein potje honing zou eigenlijk in elke EHBO kit aanwezig moeten zijn. Met honing kan je allerlei kleine lichaamskwaaltjes verhelpen. Als je een honing als medicijn wilt gebruiken, dan is vooral de manukahoning geschikt.

Blijf experimenteren!

Een echte goede keus voor een bepaalde honingsoort, kan alleen als je meerdere soorten gegeten hebt. Blijf experimenteren met verschillende smaken en je zult merken dat je uiteindelijk jouw perfecte honing zult vinden!