Melk en honing

Melk en honing is een combinatie die al duizenden jaren gebruikt wordt. Cleopatra staat er zelfs bekend om dat ze regelmatig badderde in een bad gevuld met melk en honing. Waarom is deze combinatie zo populair?

De combinatie van honing en melk biedt vele gezondheidsvoordelen! Vooral je huid profiteert van deze, bijna magische, ingrediënten. Melk heeft een hydraterende werking op je huid. Het is niet voor niets dat melk vaak in lotions en zeep verwerkt wordt! Melk op zich is dus al goed voor je huid, maar samen met honing heeft het nog meer gezonde voordelen! Lees verder om er achter te komen welke voordelen er zijn.

Honing en melk voor je huid

Voor de verzorging van je huid heb je niet altijd de duurste producten nodig die je een prachtige huid beloven. Met de hydraterende functie van melk en de gezondheid van honing kom je ook een heel eind. Pak dus de melk, de honing en mixen maar! De beste manier om je hele huid te bereiken is heel simpel. Maak gewoon een drankje van beide ingrediënten en drink het op!

Melk en honing is goed voor:

Anti veroudering

Drink gerust elke dag een glas melk met wat honing erin. De drank zal je hele lichaam van binnenuit bereiken en je zo lang mogelijk jong houden. De beste melk om te gebruiken is geitenmelk. In de tijd van de Romeinen, oude Grieken en Egyptenaren werd deze drank al gedronken om hun jeugdigheid te behouden. Het werd daarom ook wel levenselixer genoemd!

Mooie huid

De reinigende werking van melk en honing versterken elkaar wanneer ze met elkaar gemixt worden. Om een mooie huid te behouden is het goed om elke dag een glas met beide ingrediënten te drinken.

Een andere manier om je huid mooi, schoon en gezond te houden is om er in te badderen! Doe net als Cleopatra en vul een bad voor de helft met warm water. Voeg dan een aantal eetlepels honing toe en vul de rest van het bad met melk. Blijf er minimaal 15 minuutjes in zitten.

Maak een zachte scrub voor je gezicht

Door regelmatig je huid te scrubben, verwijder je oude huidcellen. Dit doet je huid zacht en gezond aanvoelen. Heb je een heel gevoelige huid? Scrub je gezicht dan niet vaker dan 1 keer in de 2 weken.

Om een eigen scrub te maken heb je nodig:

1 eetlepel honing

1 eetlepel melk

Een paar druppels olijfolie of kokosolie

1 eetlepel zeezout. Gebruik een zo klein mogelijke korrel voor je gezicht.

Wat je moet doen:

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Breng vervolgens de scrub in ronde bewegingen aan op je gezicht. Let er op dat je de ogen vrij houdt. De huid om je ogen is te dun om te mogen scrubben. Laat vervolgens de scrub ongeveer 10 minuutjes intrekken. Daarna was je de scrub met lauwwarm water weer af. Smeer nog even een vocht hydraterende crème op je gezicht en je huid zal er weer zacht en gezond uitzien!

Honing en melk voor je weerstand

De beste manier om je lichaam gezond en mooi te houden is door je weerstand goed te houden. Een goede weerstand behoud je met een gezonde levensstijl. Elke dag een glas honing met melk drinken past prima in deze gezonde levensstijl voor jong en oud!